LITERATUUR in de boekhandel
ZONDAG 28 APRIL 16.00 UUR: BOEKENBORREL
Stacks Image 7636
Stacks Image 7520
De Boekenborrel begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. De schrijvers signeren na afloop van de talkshow hun boeken.
GERARD KESSELS en MAASTRICHT-HEERLEN in de Boekenboirrel.

De populaire columnist Gerard Kessels van dagblad De Limburger is te gast tijdens de Boekenborrel op 28 april in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen.
De 77-jarige Gerard Kessels was jarenlang journalist en buitenland-correspondent van De Limburger en bleef na zijn pensionering columns schrijven. Hij wordt geïnterviewd en leest voor uit zijn nieuwe bundel Hopeloos maar niet ernstig.

Kessels is niet de enige voormalig journalist van De Limburger in deze editie van de Boekenborrel. Ook Caspar Cillekens schuift aan. Van hem verscheen onlangs het boek Last van het verleden; De Sphinx en Maastricht. Ron Meyer (directeur van het Nationaal Programma Heerlen-Noord en auteur van het boek De Onmisbaren) gaat met Cillekens in gesprek over de vaak moeizame relatie tussen de vroegere Mijnstreek van de steenkolenmijnen en het Maastricht van De Sphinx, producent van serviesgoed en sanitair.

Neerlandicus en schrijver Dick Gebuys bespreekt een vergeten schrijver. Deze keer de in 1970 zittend op een caféterras in Antwerpen aan de gevolgen van drank- en drugsgebruik overleden Vlaamse auteur Roger van de Velde, schrijver van onder meer de verhalenbundel De knetterende schedels.
Stacks Image 7651
           


webdesign: - Quarks multimedia en marketing