EXPOSITIE Klaus Tummers
GALERIE VAN DAM
Van zondag 3 juni t/m 7 juli is de expositie (gratis) te bezoeken: Klaus Tummers: Cubaanse auto´s en Hollandse kaas
Stacks Image 7711
EXPOSITIE
De expositie in galerie Van Dam is van zondag 3 juni tot en met 7 juli zeven dagen per week gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van boekhandel Van der Velden van Dam.
CUBAANSE AUTO'S en Hollandse kaas
Aan de ene kant kleurrijke foto’s met als thema ‘haast, drukte en onrust’ in de Cubaanse hoofdstad Havana. Aan de andere kant plakken kaas gefotografeerd voordat ze op de boterham worden gelegd. Cubaanse auto´s en Hollandse kaas zijn de twee sterk contrasterende onderwerpen in de expositie van fotograaf Klaus Tummers in galerie Van Dam in Heerlen.
In 2014 was Klaus Tummers in Havana en slenterend door de stad maakte hij foto’s. Toen hij de foto’s thuis in Heerlen terugkeek viel de fotograaf op dat er op vrijwel alle foto’s een combinatie te zien was van een typische auto en een gebouw. Bovendien zag hij een gemeenschappelijk thema in de foto’s: Haast, drukte en onrust. “Nu 10 jaar later wil ik ze toch laten zien. Zeker gezien de voortgang in de tijd en aan de mensen die er nooit zijn geweest. Terwijl het eigenlijk alledaagse situaties zijn maar dan in een heel eigen decor. Een decor van stilstand en potentieel dat langzaam aan verandering onderhevig is en meer ruimte biedt aan de individuele mens”, zegt de fotograaf.
Daarnaast toont Klaus Tummers een zeer verrassende collage van plakken kaas waarin hij gezichtsuitdrukkingen ziet. De kaasfoto’s heeft hij afgedrukt als polaroids.
HUB DAUTZENBERG
Je kunt de foto-expositie van Hub Dautzenberg (popfotografie) in Galerie van Dam terugkijken via zijn website. Een heel fraaie, interactieve toer; de moeite van een (virtueel) bezoek waard!           

           


webdesign: - Quarks multimedia en marketing