BOEKENKUNST
FACEBOEK Petra Haakma uit Heerlen maakt papieren hoofden van oude boeken. Te zien in de boekhandel onder de titel 'Faceboek' en te koop in de boekhandel voor € 135 per stuk. Het zijn fraaie kunstwerken die niet alleen prachtig staan in de boekhandel, maar zeker bij u thuis in de boekenkast goed tot hun recht zullen komen.
FOTOGRAFIE
Stacks Image 7560
NICOLE BOLTON Heerlens fotograaf Nicole Bolton exposeert een aantal portretfoto's van 'typische' Heerlenaren. Het zijn zwart-wit portretten, opgehangen aan wasknijpers aan een touw. Enkele van de gefotografeerde Heerlenaren zijn inmiddels overleden en dat herken je aan de zwarte wasknijpers. Je kunt meer te weten komen over Nicole (die naast een goede fotograaf ook nog een begenadigd zangeres is) op haar website.
Stacks Image 7569
Stacks Image 7572
SCHRITT_MACHER
Stacks Image 7588
SCHRITT_MACHER SIDEWALK MOVIES Over emotie: het hoofd, de zintuigen, de beweging.
E-motions Dance is een dansfilmprogramma dat ons meevoert naar een innerlijke wereld vol begeerte, compassie, euforie maar ook stilte. We leven in een gespannen tijd, met veel heftige en ook kwaadaardige emoties; uitingen die maar al te vaak tot weinig constructiefs leiden. Dansers en filmers onderzoeken, registreren en reageren ook emotioneel op wat we om ons heen zien gebeuren en op (onverwerkte) ervaringen uit het verleden, ervaringen die nog geen stem kregen… Wat hebben zij ons te vertellen over de duiding van emoties in onze levens? Over de euforie van het dansen ‘in het moment’, tegenover het kwetsbare ( dansers)lichaam en de vergankelijkheid.

Een selectie van videowerken maakt deel uit van een filmroute in en rondom Heerlen. Met medewerking van o.a. Cinedans, EYE filmmuseum Amsterdam en Rijckheyt/HCL. Klik op het logo van Schritt_macher hieronder om de website te bezoeken en kom in de Boekhandel het filmprogramma bekijken.           

           


Boekhandel van der Velden - van Dam
Promenade 153-155
6411 JE HEERLEN
045 7857296
06 5089 5336

webdesign: Quarks multimedia en marketing